Stránky

sobota 21. júna 2008

Lednice, Veltice, Mikulov

Prvý letný deň sme oslávili návštevou troch a opäť Českých miest: Lednice, Veltice a Mikulov.

V Ledniciach sme navštívili Zámok Lednice, v ktorom mal rod Lichtenštejnovcov letné sídlo – prešli sme si prvý okruh a videli nádherné točité schodisko, ktoré je pýchou celého zámku.


Po prehliadke sme zašli na prechádzku do parku a hľadali Minaret :) Minaret sme síce našli, ale vždy bol ďaleko a hlavne bol v rekonštrukcii, tak sme sa vrátili a namierili do ďalšej dedinky Veltice.


Po dobrej káve, minerálke a nealkoholickom pivku sme vyrazili do tretieho a podľa nás najkrajšieho z týchto troch navštívených miest - Mikulova.

Je to úžasné mestečko, ktoré má turistom čo ponúknuť. A okrem pamiatok nám ukázalo, že letný dážď vie osviežiť aj keď sme boli len na začiatku celého híííkania a ooochkania...:)

Zámok sme už nestihli pozrieť zvnútra, tak sme si ho prešli aspoň okolo, a musím konštatovať, že bol nádherný. Na spodku zámku bola malá botanická záhrada, ale keďže nám počasie neprialo, vybrali sme sa iným smerom, že aby sme sa v prípade veľkého nečasu mali kam skovať. Chvíľku to vyzeralo, že z ďalšieho hííkania nič nebude, ale nakoniec sa slniečko ukázalo, a mi sme mohli vyraziť na vyhliadku do kopcov.



V ceste vyhliadky bola niekde skovaná aj jaskyňa, no ale nejako sme ju prehliadli, alebo nevideli? Neviem presne kde nastala chyba :) ale jaskyňu sme nevideli..a tak sme sa pritom potrebovali schladiť...:)




Ako poslednú pamiatku sme navštívili Dietrichsteinskú hrobku. Najprv to vyzeralo, že budeme sami, no ale sánka nám spadla, keď sme zbadali ako sa rúti klub dôchodcov, a celý nažhavený si rozoberajú propagačný materiál, ktorý dovtedy stál tak nepovšimnuto...:). Nakoniec to bola prehliadka pekná, najviac ma nadchol luster s anjelikmi...fakt super...



1 komentár: